Besök oss på Rakeldagen 2018 den 11 oktober på Kistamässan.

Larmhantering och styrning när det är som bäst! Vi visar hur ni på ett effektivt och funktionellt sätt kan hantera inkommande händelser genom att: sprida information, kalla in personal, larma ut, låsa/öppna dörrar tända/släcka lampor, meddela andra larmcentraler. TeleCallsystemet kombinerar Rakel/Tetra med andra bärare på ett unikt och effektivt sätt.

Kom och träffa oss så kan vi visa följande:

  • Vår puplic safety plattform TeleCall
  • Vår säkra kommunikationslösning Addsecure LINK
  • Vår lösning för Utility via Addsecure Smart Grids.
  • Vi visar också lösningar för Skolsäkerhet, personlarm, trygghetslarm, säker larmkommunikation samt effektiv spridning och hantering av kritisk larminformation vid t.ex. incidenter.

Välkomna!

Addsecure Group ställer ut på Eliaden 2018 i Norge

Mellan 29 – 31 maj arrangeras Eliaden, en av Norges största fackmässor inom den elektrotekniska industrin.

AddSecure Group ställer ut på mässan och kommer att presentera och demonstrera det senaste inom säker larmkommunikation, möjligheter med IoT samt TeleCall Alert.

Välkomna till vår monter C03-14

Eliaden 2018

Contal Security AB söker systemsäljare Sverige

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara delaktig i vår fortsatta marknadsutveckling där du i första hand kommer att jobba med vårt affärsområde TeleCall med in- och utalarmering samt dess olika tjänster. I andra hand ingår också försäljning och marknadsföring av våra övriga affärsområden.
Du följer hela säljprocessen genom att hitta nya kunder och bearbeta dem, boka möten, genomföra kundbesök. Du följer även upp, vårdar och utvecklar befintliga kundrelationer.
Bland dina kunder finns Räddningstjänster, Landsting, Kommuner, Industrier, Säkerhet- och larminstallationsföretag i alla storlekar. Exakt hur din roll kommer att se ut kan vi diskutera närmare. Du kommer huvudsakligen att arbeta med kunder inom Sverige och du får räkna med resor och en del övernattningar per år. Men kan även bli en del utomlands, Norden och Europa.

Du är en driven och energisk person med personlig integritet, kompromissförmåga och stark entreprenörskänsla. Du är kreativ, har hög arbetsmoral och trivs bäst när du arbetar i en verksamhet under ständig utveckling. Goda kunskaper i svenska, engelska och körkort B är ett krav. Teknisk bakgrund och teknisk utbildning ser vi som en fördel men du behöver inte vara en ingenjör, ett tekniskt intresse räcker långt.

Låter det intressant?

Då hoppas vi att du vill växa med oss i en spännande och framåtskridande bransch.

Välkommen med din ansökan redan idag! Urval sker löpande.
Kontakta mig Tommy Fallesen på tommy.fallesen@contal.se eller +46 (0) 31 703 06 50

AddSecure förvärvar Contal Security AB

PRESSMEDDELANDE

AddSecure förvärvar Contal Security AB för att säkra tillväxten och bredda sitt erbjudande

Förvärvet kommer att bredda AddSecures erbjudande, särskilt mot larmcentraler och larmsektorn inom kommuner, samt ytterligare stärka AddSecures position som en ledande europeisk leverantör av säkrad kritisk kommunikation.

AddSecure, en ledande aktör inom säkrad kritisk kommunikation, tillkännager idag förvärvet av Contal Security AB, en ledande svensk leverantör av lösningar för digital in- och utalarmering, larmöverföring och integrerade säkerhetssystem.

För båda företagen skapar sammangåendet nya, viktiga möjligheter att generera intäkter, expandera produktutbud och tjänster och att gemensamt utveckla nya produkter.

– Contals välkända och respekterade expertis inom digital in- och utalarmering och integrerade säkerhetssystem och AddSecures erfarenhet av säkrad kritisk kommunikation är en kraftfull kombination.

Förvärvet är ett logiskt drag som ytterligare stärker AddSecures verksamhet, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

– Vi är övertygade om att denna affär kommer att ge ett bredare produktutbud, ökad support och ytterligare värde till våra gemensamma kunder.

– Contal och AddSecure är båda etablerade varumärken som förser kunderna med premiumprodukter och tjänster. Kombinationen kommer att skapa ett starkare företag både i storlek och utbud av tjänster och säkerställer samtidigt framtida expansion. Förutom ett utökat erbjudande kommer kunderna att dra nytta av den stabilitet som kommer från en större global leverantör, säger Claes Åhlström, VD för Contal Security AB.

Contals nuvarande VD, Claes Åhlström, tar ansvaret som affärsutvecklare och rapporterar direkt till AddSecures VD Stefan Albertsson.

För mer information kontakta:

Kristina Grandin, Corporate Marketing Manager, AddSecure

Mobil: +46 70 689 52 08, email: kristina.grandin@addsecure.se

Om AddSecure

AddSecure är en ledande aktör inom säkrad kritisk kommunikation. Vi förser över 40 000 kunder och partner runt om i Europa med säkra kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation. Våra lösningar, som hjälper till att rädda liv, skydda egendom och säkra viktiga samhällsfunktioner, är flexibla, lätta att installera och bidrar till att öka våra kunders konkurrenskraft.

Företaget som grundades i början av 1970-talet har gedigen erfarenhet inom säkerhetsområdet och en tradition av att anpassa sig till marknadens behov. På så sätt kan vi erbjuda våra kunder de bästa lösningarna för morgondagens säkerhetsutmaningar.

Företaget har regionala kontor och ett nätverk av distributörer runt om i Europa och sysselsätter cirka 160 anställda.

AddSecure ingår i AddSecure Group, som ägs av Abry Partners. Andra företag i AddSecure-koncernen är Chiron, en ledande leverantör av avancerade Larm över IP (AoIP) och Smart Grid Networks, en leverantör av smarta lösningar för nätverksautomation och digital kommunikation inom energisektorn. För mer information, besök www.addsecure.se

Contal medverkar på konferens gällande skolsäkerhet

Runt om i världen har det skett tragiska skolskjutningar, det vardagliga våldet inom skolvärlden trappas upp och blir grövre, hot måste hanteras, och vapen finns i miljöerna. Idag kommunicerar och interagerar vi genom sociala medier och nyheter och oro sprids snabbt, kränkningar och hot ingår allt mer i vår vardag och näthat är en verklighet.

Under denna dag träffas vi och diskuterar Säkerheten och tryggheten i svenska skolan.

  • Hur kan vi göra för att undvika och förebygga våld i skolan?
  • Hur kan vi arbeta preventivt?
  • Vilka tekniska hjälpmedel fungerar?

Handfasta tips från folk med stor erfarenhet av skolsäkerhetsfrågor.

Contal Security kommer att medverka under denna konferens och berätta vad vi kan erbjuda när det gäller att, “Effektivt sprida information vid små och stora incidenter”.

Skolsakerhet.se drivs av Informationsbolaget som i mer än 20 år arbetat med informations- och utbildningsmaterial om brandskydd, säkerhet och trygghet på arbetsplatsen.

För mer info och anmälan, besök www.skolsakerhet.se/skolsakerhet2017

Contal ställer ut på Fastighetsmässan -Skydd & Säkerhet 6-7/9, Svenska Mässan Göteborg

Besök Contal Security på Fastighetsmässan -Skydd & Säkerhet 6-7/9, Svenska Mässan Göteborg

Entrén till en fastighet blir hela tiden intelligentare och arkitekterna får allt större frihet att utforma den. Men ju fler möjligheter man har, desto viktigare blir det att man satsar på rätt produkt, tydlighet och reducerad design med fokus på det väsentliga.

Contal erbjuder moderna lösningar inom passagekontroll med vårt egenutvecklade system Contal Nova samt eleganta porttelefonilösningar från Siedle Nordic A/S.

Hos oss hittar du även lösningar för personlarm, trygghetslarm, säker larmkommunikation samt effektiv spridning och hantering av kritisk larminformation vid t.ex. incidenter.

  • CAT12CE, vår IP/GPRS/RAKEL larmsändare kan administreras via ett användarvänligt webinterface för anpassning mot olika användningsområden såsom larmöverföring från brandlarmscentraler, inbrottslarm, överfallslarm, fastighetslarm och driftlarm av olika slag. Våra larmsändare är utvecklade med fokus på robust och högkvalitativ design.
  • Contal Nova -Contal Securitys egenutvecklade integrerade säkerhetssystem Contal Nova är ett modernt Server, Klientbaserat säkerhetssystem. Systemet är ett modulbaserat säkerhetssystem och lämpar sig för mindre anläggningar med behov av enstaka larm med ett fåtal kortläsare och några kortanvändare till stora företag med högre krav på säkerhet, effektiv administration och användarvänlighet.
  • TeleCall Alert -Ett eget lokalt radiosystem är en kostnadseffektiv lösning för att säkerställa snabb, säker och effektiv information till insatsstyrkor inom ett stort område. Driftpersonal, väktare kan larmas ut utan fördröjning omedelbart vid kritiska tekniska fel, överfall och/eller inbrottslarm till våra personsökare. Våra personsökare från Swissphone har en oöverträffad funktion och kan göra sig hörda i de mest besvärande och bullriga miljöer.

Välkommen till vår monter C05:01

Contal söker tekniker

Vi söker en Tekniker till Göteborg med hela Sverige som arbetsplats där vi arbetar med avancerade tekniska system till Räddningstjänst och Ambulans

Utgångspunkt för ditt arbete
Som Tekniker har du alltid kunden i fokus. Du har en affärsmässig approach och jobbar utifrån kundens behov och önskemål samtidigt som du alltid arbetar för att skapa värde för företaget. Du är ansiktet utåt till våra kunder där du aktivt ska bygga ett nätverk med förtroendefulla relationer till våra kunder.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden
I din roll som tekniker innebär att utföra driftsättningar, installationer och service på uppdrag som du blivit tilldelad av servicecenter eller projektledare. Du ska utföra, koordinera, avsluta och löpande stämma av de olika uppdragen med servicecenter eller projektledare.

Arbetsbeskrivningen som den är utformad idag kan anpassas och utökas med ett större ansvarsområde på sikt där ett naturligt steg är att bli projektledande tekniker. Då är det ditt ansvar att styra, leda, koordinera, utföra, avsluta och löpande stämma av de olika delarna i projektet och på så sätt utgöra den samordnande funktionen. Det är din uppgift att få alla delar att fungera tillsammans samt tillse att inget faller bort. Du har då det övergripande ansvaret för projektet och du ska tillse att projektet uppnår uppställda mål vad gäller kvalitet, ekonomi och tidsplan.

Vi söker dig som har social kompetens och högt servicetänkande. Har vilja, engagemang och driv i din personlighet som speglar av sig på arbetet. Du har några års erfarenhet av liknande uppgifter med teleteknisk grund både teoretiskt och praktiskt där vi ser flera års erfarenhet inom tele/data/svagström som en fördel. Behärska svenska mycket väl, både i tal och skrift. Då vi arbetar över hela landet skall resor och övernattningar ej vara ett problem. Körkort är ett krav.

Låter det intressant? Då hoppas vi att du vill växa med oss i en spännande och framåtskridande bransch. Välkommen med din ansökan redan idag!
Ansök så snart som möjligt då rekryteringsarbetet pågår löpande Kontaktperson för ansökan:
Johan Ekstrand, johan.ekstrand@contal.se

Om Contal Security AB
Contal Security AB erbjuder helhetslösningar inom digital in- och utalarmering, passagekontrollsystem, integrerade säkerhetssystem, larmöverföring samt produkttillverkning och reparation.
Vi har en gedigen erfarenhet och kompetens inom utveckling och produktframställning från egen fabrik av tekniskt avancerade, kostnadseffektiva och användarvänliga säkerhetsprodukter. Vi är ett av Sveriges ledande företag inom digitala systemlösningar och levererar olika lösningar för digital in- och utalarmering till såväl privata som statliga och kommunala verksamheter. Våra systemlösningar finns t.ex. installerade på den största delen av Sveriges Räddningstjänster.

Effektivare sjöräddning med hjälp av Contal Securitys TeleCall-system

Sjöräddningssällskapet har tecknat avtal med Contal Security om ett nytt utalarmeringssystem.

Det nya systemet har testats på sju räddningsstationer och under hösten 2017 kommer vi påbörja installationen av ytterligare ett 60-tal stationer. – Det nya utalarmeringssystemet kommer att öka vår förmåga att rädda liv till sjöss, säger Klas Johansson på Sjöräddningssällskapet”.
Majoriteten av landets räddningstjänster använder sig av Contals utalarmeringssystem. Att Sjöräddningssällskapet ansluter sig till systemet gör att de kan samnyttja den befintliga infrastrukturen, vilket ger många fördelar.
För de frivilliga sjöräddarna innebär det nya systemet flera konkreta förbättringar.
Bland annat får de bättre och säkrare täckning i ett övervakat nät och mer information om det aktuella larmet i ett tidigt skede.
Det nya systemet underlättar även för den operativa ledningen, som nu kommer att kunna följa alla larm i realtid. Sjöräddningssällskapet har köpt in utrustning och personsökare till landets 70 räddningsstationer. Det nya TeleCall-systemet blir ett rikstäckande system för Sveriges kuster och större sjöar.

– Vi är mycket nöjda med det förtroende som vi fått från Sjöräddningssällskapet att få leverera ett rikstäckande utalarmeringsystem som kommer att förbättra möjligheten att rädda liv till sjöss, säger Claes Åhlström och Tommy Fallesen på Contal Security”.

För ytterligare information kontakta Claes Åhlström eller Tommy Fallesen på Contal Security, telefon 031 – 70 30 650.

TeleCalldagarna -2017

Contal Security AB vill härmed tacka alla deltagare från norr till söder som hade möjlighet att medverka under de givande TeleCalldagarna. Vi har haft 4 fullbokade dagar under veckan med presentation av aktuella och kommande nyheter för våra produktområden TeleCall, CiS, Contal Nova och CAT12CE.

Contal skolsäkerhet

Contal Security erbjuder nu ett komplett system för Skolsäkerhet

Effektiv hantering av incidenter för snabb och säker spridning av kritisk information

Effektiv information vid incidenter

Med vårt TeleCall system kan vi arbeta fram ett antal handlingsplaner för olika typer av scenarios.
Varje scenario består av en informationsdel där vi sprider förutbestämd information samt aktiverar automatisk styrningar, t.ex. låsning av skola.

Obegränsat antal scenarios för olika händelser, tex utrymning, höjd beredskap, inkallning av krisgrupp, överfallslarm, olycka etc.

För varje scenario kan följande aktiviteter utföras;
– Information med position till vald grupp av mottagare
– Information till utvalda informationsskärmar, CiS
– Larm till extern larmcentral
– Ändring, styrning av säkerhetsnivå, t.ex. in och utpassage

Larm och manuell aktivering av åtgärder

Vi samlar in larminformation från brandlarm, inbrottslarm och kan även komplettera med olika typer av personlarm.
Via en App, manövertablåer eller pekskärmar kan man snabbt aktivera olika händelsekedjor vid incidenter.

LÄS MER

Kontakta oss för mer info

Contal och Stanley i unikt samarbete avseende automatiska brandlarm

Contal Security AB och Stanley Security Sverige AB har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal avseende larmöverföring för automatiska brandlarm

Stanley och Contal har tillsammans investerat i Contals larmmottagare Telecall för optimal funktionalitet för anslutna larmsändare Contal CAT12CE. Stanleys starka marknadsposition avseende automatiska brandlarm och Contals unika kompetens när det gäller in- och utalarmering för Räddningstjänsten skapas ett unikt erbjudande för den Svenska brandlarmsmarknaden.

Contal Security ställer ut på Skydd 2016

inbjudan_skydd2016

Skånsk brandskyddsdag 2016

Contal Security ställer ut i år igen på “Skånsk brandskyddsdag 2016” den 15:e september.

Vi finns på plats och visar nyheter i TeleCall In- och Utalarmeringssystem, Informationsskärmar, Telecall Remote Mobilapp för larmblockering och styrning. Vi visar även hur Passage- och inbrottslarmssystemet Contal Nova kan integreras med vårat larmsystem.

Individanpassat brandskydd – ett sätt att minska dödsbränderna? Skumvätskors negativa miljöeffekter – dags att använda andra släckmetoder? Det är två frågeställningar som diskuteras på Skånsk brandskyddsdag.

Skånsk brandskyddsdag är ett kostnadsfritt och årligt evenemang som utgör en mötesplats för räddningstjänster och branschföreträdare i södra Sverige. Arrangörer är Brandskyddsföreningen Skåne i samarbete med Föreningen Sveriges Brandbefäl Skåne/Blekinge och MSB Revinge.

Evenemanget har i sin nuvarande form anordnats årligen i obruten följd sedan 1969. Ursprunget till Skånsk brandskyddsdag har sina anor från föreningens årsmöten med tillhörande konferens alltsedan 1910-talet – en mer än 100 år gammal tradition således!

brandskyddsdag2016

För mer info, klicka här! 

Contal Security söker duktig projekttekniker

Vi söker en projekttekniker till Göteborg!

Du som vill ha detta jobb skall vara socialt utåtriktad, genuint teknikintresserad och ha en god teleteknisk grund både teoretiskt och praktiskt där vi ser flera års erfarenhet inom tele/data/svagström som en fördel. Behärska svenska mycket väl, både i tal och skrift. Då vi arbetar över hela landet skall resor och övernattningar ej vara ett problem. Körkort är ett krav.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden
Din roll som projekttekniker innebär att utföra driftsättningar, installationer och serviceuppdrag som du blivit tilldelad av servicecenter eller projektledare.
Du skall kunna utföra, koordinera, avsluta och löpande stämma av de olika uppdragen med servicecenter eller projektledare.
När du blir tilldelad ett projekt som projektledande tekniker är det ditt ansvar att styra, leda, koordinera, utföra, avsluta och löpande stämma av de olika delarna i projektet och på så sätt utgöra den samordnande funktionen. Det är din uppgift att få alla delar att fungera tillsammans samt tillse att inget faller bort. Du har det övergripande ansvaret för projektet och att uppsatta mål genomförs vad gäller kvalitet, ekonomi och tidsplan.

Låter det intressant?
Då hoppas vi att du vill växa med oss i en spännande och framåtskridande bransch.
Välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök så snart som möjligt då rekryteringsarbetet pågår löpande
Kontaktperson för ansökan:
Johan Ekstrand, johan.ekstrand@contal.se

CAT12CE nu intygad enligt SBF 110:7

Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering AB certifierar nu att:

Larmöverföringsutrustning CAT12CE uppfyller kraven i Type 1 enligt Svenska Brandskyddsföreningens regler för brandlarmanläggning 2013 SBF 110:7.

cat12cerez

Produktblad CAT12CE

Intyg SBSC, SBF 110:7 Svensk

Intyg SBSC, SBF 110:7 Engelsk

CPR -Certificate of Constancy of Performance

Contal Security lanserar Telecall Remote

Contal Telecall Remote

Contal Security lanserar nu en mobilapplikation för att via SMS hantera blockering av larmpunkter och larmingångar på larmobjekt kopplade till mottagare Contal Telecall. App finns för nedladdning till både Iphone samt Android telefoner.

Funktioner

Aktivera fördefinierade händelser i Contal Telecall eller aktivera funktioner i larmsändare Contal CAT12CE med hjälp av SMS-knappar.

– Sätta larmpunkter i testläge för service
– Logga responser från Contal Telecall
– Konfigurera SMS-knappar för aktivering av funktioner i Contal Telecall eller CAT12CE

Länkar till Google play och App store

Iphone:
https://itunes.apple.com/us/app/telecall-remote/id1081737382?Is=1&mt=8

Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.contal.telecall.telecallcontrol

Vi välkomnar Joackim Elving

Contal Security expanderar och förstärker säljorganisationen

Joackim kommer i huvudsak att arbeta med försäljning av vår produkt CAT12CE, larmöverföringsutrustning samt Contal Nova passage & Inbrottslarmssystem. En av huvuduppgifterna är att fortsatt bygga upp och utveckla Contal Securitys återförsäljarnätverk för ovan nämnda produkter.

Joackim kommer närmast från Bravida Fire and Security där han jobbade i rollen som säljande servicetekniker.

Vi välkomnar Joackim Elving till företaget!

joackim3
Mobil 070 – 294 92 07
Telefon 031 – 703 06 50
joackim.elving@contal.se

Contal Security ställer ut på Sectech

Välkommen till Contal Security AB på Sectech – Rika Talk Hotell i Älvsjö/Stockholm den 11-12 November 2015
I vår monter 04:77 kommer vi att visa flera spännande nyheter!

Contal Security lanserar nya produkter inom passagekontroll Contal Nova, däribland en helt ny bokningspanel anpassad för kontor & fastigheter, flerfamiljsbostäder och bostadsrättsföreningar. Samtidigt presenterar vi vårt unika Telecallsystem med tillhörande personsökare och ensamarbetslarm från Swissphone.
Vi presenterar även vår kraftfulla IP/GPRS larmsändare CAT12CE med tillhörande produkter och lösningar för Rakel integration.

Mässans öppettider, adresser, transportsätt hittar Du på hemsidan www.sectech.nu

Saknar du entrébiljett kan du kontakta oss så hjälper vi dig/er, 031-703 06 50.

Välkommen till vår monter!

Med vänliga hälsningar

contal_sec_1_pms

Skånsk brandskyddsdag 2015

Contal Security ställer ut på “Skånsk brandskyddsdag 2015” den 10:e september.

Vi finns på plats och visar TeleCall In- och Ut-alarmeringssystem, Informationsskärmar, Mobilapp för larmblockering och styrning. Vi visar även hur Passage- och inbrottslarmssystemet Contal Nova kan integreras med vårt larmsystem.

I samband med Skånsk brandskyddsdag anordnas en utställning med utrustning och hjälpmedel för räddningstjänsten inom brand och räddning. Det erbjuds även en guidad rundtur på MSB Revinges övningsfält.

Evenemanget har i sin nuvarande form anordnats årligen i obruten följd sedan 1969. Ursprunget till Skånsk brandskyddsdag har sina anor från föreningens årsmöten med tillhörande konferens alltsedan 1910-talet – en mer än 100 år gammal tradition således!

För mer info, klicka här! 

Siedle blir nordisk distributör för Contals kortläsare C-Glass

Siedle blir nordisk distributör för Contals kortläsare C-Glass

Contal Siedle

Siedle Nordic A/S har tecknat ett avtal med Contal Security om nordisk distributionsrätt för C-Glass, glaskortläsare anpassad för Siedle porttelefonisystem, Vario, Classic samt Siedle Steel sortimentet.

– Vårt samarbete med Contal Security innebär att vi kan erbjuda våra kunder och säkerhetsinstallatörer ett bredare utbud av kortläsare med exklusiv design, stöd för ny teknik, smarta kort men också lösningar och produkter baserad på traditionell lågfrekvent teknik, säger Per Thomsen, vd för Siedle Nordic

Contal Security är leverantör och tillverkare av säkerhetsprodukter inom passagekontroll, larmöverföring samt digital in- och utalarmering. Contal Security AB har sitt huvudkontor i Göteborg och egen fabrik i Slovakien.

– Vi är mycket glada över att få addera Siedle Nordic som en ny partner för distribution av våra produkter på den nordiska marknaden. Siedle Nordic är ett företag som kan ge betydande mervärden till slutkunder, såsom unik produktdesign, teknisk support och kundfokuserade lösningar, säger Marcus Segerdahl, Business Area Manager för Contal Security AB.

Per Thomsen på Siedle Nordic A/S ser partnerskapet med Contal Security AB som ett viktigt led i företagets strategi för expansion och tillväxt på den Nordiska marknaden.

– Contals produkter kompletterar vårt nuvarande passerkontrollsortiment och kommer att stärka vår marknadsposition inom produktområdet, säger han avslutningsvis.

Contal Security AB ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 2-3 september och kommer på plats att presentera Contal Nova passagekontrollsystem, glaskortläsaren C-Glass samt en premiärlansering av Contal Premium Plus – Bokningspanel för tvättstugor, gästlägenheter, konferensrum. Siedle Nordic A/S kommer i samma monter presentera deras unika sortiment av porttelefoner, snygga svarsapparater och smarta videolösningar.

Contal Security ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg, 2-3 sept. 2015

Fastighetsmässan i Göteborg, 2-3 september 2015

Fastighetsmässan samlar de mest inflytelserika fastighetsaktörerna från hela regionen. Här får du information om framtidens Göteborg och insikt i de senaste fastighetstrenderna från 200 ledande experter från branschen. Nytt för i år är säkerhet, en ny mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsteknik och fysiskt skydd, t.ex. larmsystem av olika slag, passagekontroll och videoövervakning. Mötesplatsen arrangeras parallellt med Fastighetsmässan Göteborg som samlar alla som arbetar med drift, underhåll och förvaltning av fastigheter.

Contal Security kommer att vara på plats och presentera våra produkter, systemlösningar inom området. Vi kommer att ge tips, råd och inspiration om olika designlösningar med fokus på säkerhet och tillgänglighet: passagesystem, inbrottsskydd, digital in- och utalarmering, IP/GPRS larmöverföring, porttelefoni samt tillhörande videolösningar.

Vill du ha en gratis entrébiljett?

Vi vill gärna att du besöker oss på mässan och erbjuder därför en gratis entrébiljett. Klicka här eller ring oss direkt på 031-703 06 50.

Välkommen till vår monter, C00:25

sakerhetgbg

Contal Security levererar tillträdessystem och inbrottslarm till GLC

Contal Security levererar tillträdessystem och inbrottslarm till GLC´s nya logistikcenter

Nu är det klart att GLC bygger ett helt nytt logistikcenter i Gårdsten. Byggnationen påbörjas omgående och väntas stå klart till årsskiftet 2015/16. Flytten kommer att ge GLC möjligheter och förutsättningar att växa och utvecklas i då vi samlar alla verksamheter under ett och samma tak, säger Bengt Meyer vd på GLC. Som totalentreprenad för bygget står SERNEKE och avtalet gäller 68 000 m² område varav ett nytt logistikcenter om 15 000 m². Serneke Projekt GLC

Contal Security kommer att leverera Contal Nova som säkerhetsplattform till GLC nya logistikcenter. Contal Nova är en mycket spännande plattform med stor potential för kunder med krav på unik design, hög kvalité och funktionalitet, säger Marcus Segerdahl, marknad och utvecklingsansvarig på Contal Security AB.
Leveransen kommer att ske via vår återförsäljare, Electroteam Bolagen som är certifierad återförsäljare av Contal Nova.

-Vi arbetar redan idag med flera potentiella projekt där Contals produkter erbjuder många konkurrensfördelar och vi ser fram emot ett tätare samarbete med fler gemensamma affärer säger, Benny Sjöholm, vd på Electroteam Bolagen. Genom denna leverans och detta samarbete med ett av Sveriges ledande säkerhetsföretag bekräftar vi att vårt material och erbjudande uppfyller de krav som ställs med fokus på design, ekonomi och kvalité.

– Vi är mycket stolta och glada över förtroendet att leverera våra egna säkerhetsprodukter och tjänster till GLC, avslutar Claes Åhlström, vd på Contal Security AB.

contalnovacat12

Contal Security AB erbjuder även helhetslösningar inom digital in- och utalarmering, passagekontrollsystem, integrerade säkerhetssystem och larmöverföring.

Contal Security har en gedigen erfarenhet och kompetens inom utveckling och produktframställning från egen fabrik av tekniskt avancerade, kostnadseffektiva och användarvänliga säkerhetsprodukter och är ett av Sveriges ledande företag inom digitala systemlösningar. Contal Security levererar digital in- och utalarmering till såväl privata som statliga, kommunala verksamheter och finns t.ex. idag installerade på närmare 150 räddningstjänster i landet.

s.QUAD X35 – Produktnyhet från Swissphone!

När larmhantering är som bäst!

s.QUAD X35 är namnet på den nya digitala personsökaren från Swissphone

Pålitlig, högljudd, robust och vattentät

Med sin funktionella design är den nya personsökaren från Swissphone verkligen något utöver det vanliga. s.QUAD är robust, lätt att bära, och hörs definitivt på avstånd.
En oöverträffad känslighet på 2,4 mikrovolt per meter garanterar att s.QUAD tillförlitligt tar emot larmmeddelanden. Med larmljud på 95 decibel, vilket kan jämföras med en Jackhammer (Tryckluftsborr), kommer den nya Swissphone sökaren definitivt att höras. Larmmeddelanden indikeras också tydligt av en flerfärgad larmindikering LED. s.QUAD har upptill 64 adresser med fyra underadresser vardera och upptill 64 valbara profiler.

Dess användarvänlighet är en huvudbeståndsdel i Swissphones sökarportfölj, detta förstärks med den lätta designen och den extrema hållbarheten. Designen är både modern och funktionell. Den kompakta storleken passar perfekt i bältet. s.QUAD är både damm- och vattentät. Vad som är mest imponerande är att sökaren framgångsrikt klarar det tuffa två meters falltestet, detta bevisar hur robust den nya personsökaren verkligen är.

Swissphone S.Quad_x35

Swissphone S.Quad_x35

Möjlighet till smartphone kompatibilitet via Bluetooth 4.0
Detta gör det möjligt att ansluta s.QUAD med en kompatibel smartphone och koppla detta till olika mjukvaruplattformar från både Contal Security och Swissphone.

Viktiga nyckelfunktioner i s.QUAD
– Utmärkt mottagning (2,4 µV/m vid 512 Bit/s, 2,7 µV/m vid 1200 Bit/s, 3,2 µV/m vid 2400 bit/s)
– Upptill 64 adresser (RICS) med fyra under adresser vardera (256 oberoende adresser)
– Bandbredd programmerbar upp till 10 MHz (Wide PLL)
– Upptill 64 valbara profiler
– Larmljud> 95 dB (A) vid 30 cm avstånd
– Tydlig kvittensknapp med LED belysning i flera färger
– Fem-stegs visning av signalstyrka (RSSI)
– Helt grafiskt, högupplöst display, med över 200 tecken på skärmen
– Extremt robust (2-m falltest) och vattentät

Kontakta oss för mer info!

Sydvatten i Skåne

Contal Security har installerat ett Telecall system på Sydvatten i Skåne.

Systemet skall användas för mottagning av larmsändare CAT12CE som sitter installerat på Sydvattens anläggningar och skall överföra larminformation från objekten.

Vid prisförfrågan på Telecall, IP/GPRS larmsändare eller frågor kring affären kontakta:

Contal Security AB

Claes Åhlström
031-703 06 56
0703-507701
claes.ahlstrom@contal.se

Åtvidaberg och Valdemarsviks har valt Telecall

Räddningstjänsten i Åtvidaberg och Valdemarsviks har valt TeleCall från Contal Security för sin utalarmering.

Stationsutrustningarna är installerade och klara och båda stationerna är kopplade emot centralserver inom RTÖG.

För mer info om affären kontakta:

Olle Andersson
Telefon 031 – 703 06 50
Mobil 070 – 299 65 55
olle.andersson@contal.se

Contal ställer ut på Brandbefälsmötet

Brandbefälsmötet 4-5 februari 2015, är en konferens om utveckling med sikte på framtiden. Brandbefälsmötet vänder sig till alla chefer och befäl inom räddningstjänsten i Sverige. Konferensen anordnas av SBB – Föreningen Sveriges Brandbefäl, MSB – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Räddningstjänsten Skåne Nordväst och Informationsbolaget. Contal Security kommer på plats att presentera en hel del nya tjänster och produkter främst inom området Digital in- och utalarmering.

Räddningstjänsten Skara-Götene väljer Contal Security AB

Räddningstjänsten Skara-Götene väljer Contal Security AB som leverantör av Ut- och In-alarmeringssystem

För att modernisera och kvalitetssäkra utalarmeringsfunktionen har man valt att installera Contals Telecallsystem. Utrustning kommer att installeras på Skara brandstation och Götenes brandstation. Båda stationerna kommer att kopplas ihop med Falköping-Tidaholms Räddningstjänst. Idag är “Räddningschef i Beredskap” gemensam med räddningstjänsten Falköping, Tidaholm. Även kommunernas egna larm t.ex. driftlarm, automatiska brandlarm kommer att skickas till Contals mottagande utrustning Telecall.

För mer info om affären kontakta:

Olle Andersson
Telefon 031 – 703 06 50
Mobil 070 – 299 65 55
olle.andersson@contal.se