AddSecure förvärvar Contal Security AB

PRESSMEDDELANDE

AddSecure förvärvar Contal Security AB för att säkra tillväxten och bredda sitt erbjudande

Förvärvet kommer att bredda AddSecures erbjudande, särskilt mot larmcentraler och larmsektorn inom kommuner, samt ytterligare stärka AddSecures position som en ledande europeisk leverantör av säkrad kritisk kommunikation.

AddSecure, en ledande aktör inom säkrad kritisk kommunikation, tillkännager idag förvärvet av Contal Security AB, en ledande svensk leverantör av lösningar för digital in- och utalarmering, larmöverföring och integrerade säkerhetssystem.

För båda företagen skapar sammangåendet nya, viktiga möjligheter att generera intäkter, expandera produktutbud och tjänster och att gemensamt utveckla nya produkter.

– Contals välkända och respekterade expertis inom digital in- och utalarmering och integrerade säkerhetssystem och AddSecures erfarenhet av säkrad kritisk kommunikation är en kraftfull kombination.

Förvärvet är ett logiskt drag som ytterligare stärker AddSecures verksamhet, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure.

– Vi är övertygade om att denna affär kommer att ge ett bredare produktutbud, ökad support och ytterligare värde till våra gemensamma kunder.

– Contal och AddSecure är båda etablerade varumärken som förser kunderna med premiumprodukter och tjänster. Kombinationen kommer att skapa ett starkare företag både i storlek och utbud av tjänster och säkerställer samtidigt framtida expansion. Förutom ett utökat erbjudande kommer kunderna att dra nytta av den stabilitet som kommer från en större global leverantör, säger Claes Åhlström, VD för Contal Security AB.

Contals nuvarande VD, Claes Åhlström, tar ansvaret som affärsutvecklare och rapporterar direkt till AddSecures VD Stefan Albertsson.

 

För mer information kontakta:

Kristina Grandin, Corporate Marketing Manager, AddSecure

Mobil: +46 70 689 52 08, email: kristina.grandin@addsecure.se

 

Om AddSecure

AddSecure är en ledande aktör inom säkrad kritisk kommunikation. Vi förser över 40 000 kunder och partner runt om i Europa med säkra kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation. Våra lösningar, som hjälper till att rädda liv, skydda egendom och säkra viktiga samhällsfunktioner, är flexibla, lätta att installera och bidrar till att öka våra kunders konkurrenskraft.

Företaget som grundades i början av 1970-talet har gedigen erfarenhet inom säkerhetsområdet och en tradition av att anpassa sig till marknadens behov. På så sätt kan vi erbjuda våra kunder de bästa lösningarna för morgondagens säkerhetsutmaningar.

Företaget har regionala kontor och ett nätverk av distributörer runt om i Europa och sysselsätter cirka 160 anställda.

AddSecure ingår i AddSecure Group, som ägs av Abry Partners. Andra företag i AddSecure-koncernen är Chiron, en ledande leverantör av avancerade Larm över IP (AoIP) och Smart Grid Networks, en leverantör av smarta lösningar för nätverksautomation och digital kommunikation inom energisektorn. För mer information, besök www.addsecure.se

Contal medverkar på konferens gällande skolsäkerhet

 

 

 

 

Runt om i världen har det skett tragiska skolskjutningar, det vardagliga våldet inom skolvärlden trappas upp och blir grövre, hot måste hanteras, och vapen finns i miljöerna. Idag kommunicerar och interagerar vi genom sociala medier och nyheter och oro sprids snabbt, kränkningar och hot ingår allt mer i vår vardag och näthat är en verklighet.

Under denna dag träffas vi och diskuterar Säkerheten och tryggheten i svenska skolan.

  • Hur kan vi göra för att undvika och förebygga våld i skolan?
  • Hur kan vi arbeta preventivt?
  • Vilka tekniska hjälpmedel fungerar?

Handfasta tips från folk med stor erfarenhet av skolsäkerhetsfrågor.

Contal Security kommer att medverka under denna konferens och berätta vad vi kan erbjuda när det gäller att, “Effektivt sprida information vid små och stora incidenter”.

Skolsakerhet.se drivs av Informationsbolaget som i mer än 20 år arbetat med informations- och utbildningsmaterial om brandskydd, säkerhet och trygghet på arbetsplatsen.

För mer info och anmälan, besök www.skolsakerhet.se/skolsakerhet2017

Contal ställer ut på Fastighetsmässan -Skydd & Säkerhet 6-7/9, Svenska Mässan Göteborg

Besök Contal Security på Fastighetsmässan -Skydd & Säkerhet 6-7/9, Svenska Mässan Göteborg

Entrén till en fastighet blir hela tiden intelligentare och arkitekterna får allt större frihet att utforma den. Men ju fler möjligheter man har, desto viktigare blir det att man satsar på rätt produkt, tydlighet och reducerad design med fokus på det väsentliga.

Contal erbjuder moderna lösningar inom passagekontroll med vårt egenutvecklade system Contal Nova samt eleganta porttelefonilösningar från Siedle Nordic A/S.

Hos oss hittar du även lösningar för personlarm, trygghetslarm, säker larmkommunikation samt effektiv spridning och hantering av kritisk larminformation vid t.ex. incidenter.

 

  • CAT12CE, vår IP/GPRS/RAKEL larmsändare kan administreras via ett användarvänligt webinterface för anpassning mot olika användningsområden såsom larmöverföring från brandlarmscentraler, inbrottslarm, överfallslarm, fastighetslarm och driftlarm av olika slag. Våra larmsändare är utvecklade med fokus på robust och högkvalitativ design.

 

  • Contal Nova -Contal Securitys egenutvecklade integrerade säkerhetssystem Contal Nova är ett modernt Server, Klientbaserat säkerhetssystem. Systemet är ett modulbaserat säkerhetssystem och lämpar sig för mindre anläggningar med behov av enstaka larm med ett fåtal kortläsare och några kortanvändare till stora företag med högre krav på säkerhet, effektiv administration och användarvänlighet.

 

  • TeleCall Alert -Ett eget lokalt radiosystem är en kostnadseffektiv lösning för att säkerställa snabb, säker och effektiv information till insatsstyrkor inom ett stort område. Driftpersonal, väktare kan larmas ut utan fördröjning omedelbart vid kritiska tekniska fel, överfall och/eller inbrottslarm till våra personsökare. Våra personsökare från Swissphone har en oöverträffad funktion och kan göra sig hörda i de mest besvärande och bullriga miljöer.

Välkommen till vår monter C05:01

Contal söker tekniker

Vi söker en Tekniker till Göteborg med hela Sverige som arbetsplats där vi arbetar med avancerade tekniska system till Räddningstjänst och Ambulans

Utgångspunkt för ditt arbete
Som Tekniker har du alltid kunden i fokus. Du har en affärsmässig approach och jobbar utifrån kundens behov och önskemål samtidigt som du alltid arbetar för att skapa värde för företaget. Du är ansiktet utåt till våra kunder där du aktivt ska bygga ett nätverk med förtroendefulla relationer till våra kunder.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden
I din roll som tekniker innebär att utföra driftsättningar, installationer och service på uppdrag som du blivit tilldelad av servicecenter eller projektledare. Du ska utföra, koordinera, avsluta och löpande stämma av de olika uppdragen med servicecenter eller projektledare.

Arbetsbeskrivningen som den är utformad idag kan anpassas och utökas med ett större ansvarsområde på sikt där ett naturligt steg är att bli projektledande tekniker. Då är det ditt ansvar att styra, leda, koordinera, utföra, avsluta och löpande stämma av de olika delarna i projektet och på så sätt utgöra den samordnande funktionen. Det är din uppgift att få alla delar att fungera tillsammans samt tillse att inget faller bort. Du har då det övergripande ansvaret för projektet och du ska tillse att projektet uppnår uppställda mål vad gäller kvalitet, ekonomi och tidsplan.

Vi söker dig som har social kompetens och högt servicetänkande. Har vilja, engagemang och driv i din personlighet som speglar av sig på arbetet. Du har några års erfarenhet av liknande uppgifter med teleteknisk grund både teoretiskt och praktiskt där vi ser flera års erfarenhet inom tele/data/svagström som en fördel. Behärska svenska mycket väl, både i tal och skrift. Då vi arbetar över hela landet skall resor och övernattningar ej vara ett problem. Körkort är ett krav.

Låter det intressant? Då hoppas vi att du vill växa med oss i en spännande och framåtskridande bransch. Välkommen med din ansökan redan idag!
Ansök så snart som möjligt då rekryteringsarbetet pågår löpande Kontaktperson för ansökan:
Johan Ekstrand, johan.ekstrand@contal.se

 

Om Contal Security AB
Contal Security AB erbjuder helhetslösningar inom digital in- och utalarmering, passagekontrollsystem, integrerade säkerhetssystem, larmöverföring samt produkttillverkning och reparation.
Vi har en gedigen erfarenhet och kompetens inom utveckling och produktframställning från egen fabrik av tekniskt avancerade, kostnadseffektiva och användarvänliga säkerhetsprodukter. Vi är ett av Sveriges ledande företag inom digitala systemlösningar och levererar olika lösningar för digital in- och utalarmering till såväl privata som statliga och kommunala verksamheter. Våra systemlösningar finns t.ex. installerade på den största delen av Sveriges Räddningstjänster.

Effektivare sjöräddning med hjälp av Contal Securitys TeleCall-system

Sjöräddningssällskapet har tecknat avtal med Contal Security om ett nytt utalarmeringssystem.

Det nya systemet har testats på sju räddningsstationer och under hösten 2017 kommer vi påbörja installationen av ytterligare ett 60-tal stationer. – Det nya utalarmeringssystemet kommer att öka vår förmåga att rädda liv till sjöss, säger Klas Johansson på Sjöräddningssällskapet”.
Majoriteten av landets räddningstjänster använder sig av Contals utalarmeringssystem. Att Sjöräddningssällskapet ansluter sig till systemet gör att de kan samnyttja den befintliga infrastrukturen, vilket ger många fördelar.
För de frivilliga sjöräddarna innebär det nya systemet flera konkreta förbättringar.
Bland annat får de bättre och säkrare täckning i ett övervakat nät och mer information om det aktuella larmet i ett tidigt skede.
Det nya systemet underlättar även för den operativa ledningen, som nu kommer att kunna följa alla larm i realtid. Sjöräddningssällskapet har köpt in utrustning och personsökare till landets 70 räddningsstationer. Det nya TeleCall-systemet blir ett rikstäckande system för Sveriges kuster och större sjöar.

– Vi är mycket nöjda med det förtroende som vi fått från Sjöräddningssällskapet att få leverera ett rikstäckande utalarmeringsystem som kommer att förbättra möjligheten att rädda liv till sjöss, säger Claes Åhlström och Tommy Fallesen på Contal Security”.

För ytterligare information kontakta Claes Åhlström eller Tommy Fallesen på Contal Security, telefon 031 – 70 30 650.

TeleCalldagarna -2017

Contal Security AB vill härmed tacka alla deltagare från norr till söder som hade möjlighet att medverka under de givande TeleCalldagarna. Vi har haft 4 fullbokade dagar under veckan med presentation av aktuella och kommande nyheter för våra produktområden TeleCall, CiS, Contal Nova och CAT12CE.

Contal skolsäkerhet

Contal Security erbjuder nu ett komplett system för Skolsäkerhet

Effektiv hantering av incidenter för snabb och säker spridning av kritisk information

Effektiv information vid incidenter

Med vårt TeleCall system kan vi arbeta fram ett antal handlingsplaner för olika typer av scenarios.
Varje scenario består av en informationsdel där vi sprider förutbestämd information samt aktiverar automatisk styrningar, t.ex. låsning av skola.

Obegränsat antal scenarios för olika händelser, tex utrymning, höjd beredskap, inkallning av krisgrupp, överfallslarm, olycka etc.

För varje scenario kan följande aktiviteter utföras;
– Information med position till vald grupp av mottagare
– Information till utvalda informationsskärmar, CiS
– Larm till extern larmcentral
– Ändring, styrning av säkerhetsnivå, t.ex. in och utpassage

Larm och manuell aktivering av åtgärder

Vi samlar in larminformation från brandlarm, inbrottslarm och kan även komplettera med olika typer av personlarm.
Via en App, manövertablåer eller pekskärmar kan man snabbt aktivera olika händelsekedjor vid incidenter.

LÄS MER

Kontakta oss för mer info

Contal och Stanley i unikt samarbete avseende automatiska brandlarm

Contal Security AB och Stanley Security Sverige AB har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal avseende larmöverföring för automatiska brandlarm

Stanley och Contal har tillsammans investerat i Contals larmmottagare Telecall för optimal funktionalitet för anslutna larmsändare Contal CAT12CE. Stanleys starka marknadsposition avseende automatiska brandlarm och Contals unika kompetens när det gäller in- och utalarmering för Räddningstjänsten skapas ett unikt erbjudande för den Svenska brandlarmsmarknaden.

Skånsk brandskyddsdag 2016

Contal Security ställer ut i år igen på “Skånsk brandskyddsdag 2016” den 15:e september.

Vi finns på plats och visar nyheter i TeleCall In- och Utalarmeringssystem, Informationsskärmar, Telecall Remote Mobilapp för larmblockering och styrning. Vi visar även hur Passage- och inbrottslarmssystemet Contal Nova kan integreras med vårat larmsystem.

Individanpassat brandskydd – ett sätt att minska dödsbränderna? Skumvätskors negativa miljöeffekter – dags att använda andra släckmetoder? Det är två frågeställningar som diskuteras på Skånsk brandskyddsdag.

Skånsk brandskyddsdag är ett kostnadsfritt och årligt evenemang som utgör en mötesplats för räddningstjänster och branschföreträdare i södra Sverige. Arrangörer är Brandskyddsföreningen Skåne i samarbete med Föreningen Sveriges Brandbefäl Skåne/Blekinge och MSB Revinge.

Evenemanget har i sin nuvarande form anordnats årligen i obruten följd sedan 1969. Ursprunget till Skånsk brandskyddsdag har sina anor från föreningens årsmöten med tillhörande konferens alltsedan 1910-talet – en mer än 100 år gammal tradition således!

brandskyddsdag2016

För mer info, klicka här!